Op zoek naar een nieuwe baan in de IT sector?
Bekijk onze openstaande IT vacatures of upload je CV.

Werkwijze Opdrachtgevers

Ons model Recruitment & Selection Hiring Process is gebaseerd op ervaringen uit de praktijk binnen de (IT)-recruitment. Het is een praktische methode die werkt en doeltreffend is. BOLD Company gebruikt dit model als uitgangspunt bij ieder recruitment vraagstuk. Op deze manier hebben wij al talloze klanten, van kleine startups tot landelijke IT Consultancy spelers, kunnen helpen met hun personeelsbehoefte.

Job approach fase

1. Job Qualification
Eén van onze consultants neemt contact met je op om samen met jou de vacature door te nemen en te kijken hoe wij jullie kunnen helpen met het invullen van deze vacature. Onze consultants zijn getraind om technische inhoudelijke gesprekken te voeren en zij kijken ook verder dan de technische kennis alleen. Wij willen alles weten; van de vereiste IT kennis, de sfeer op het kantoor en wat voor soort persoon er binnen jullie team past. Een uitvoerige kwalificatie is van groot belang om jullie in contact te brengen met de kandidaat die zowel qua hard skills als soft skills aan jullie verwachtingen voldoet.

2. Netwerksearch
Zodra wij de vacature volledig in kaart hebben schakelen wij ons netwerk in (online & offline).

  • Online netwerk:
    Het opgebouwde netwerk van onze consultants is breed opgezet en zij staan met veel software developers bij jou in de buurt in contact. Dit netwerk is in de loop der jaren door de consultants opgebouwd, gevormd en bijgehouden.
    Naast het plaatsen van vacatures op de vacaturesites gaan onze consultants ook actief opzoek naar mensen via LinkedIN.
  • Offline netwerk:
    Ons offline netwerk bestaat uit kandidaten waar wij al een langere tijd mee in contact staan. Zij hebben zich eerder ingeschreven en zijn uitvoerig gekwalificeerd. Deze kandidaten bevinden zich in onze database. Dit zorgt ervoor dat wij heel snel in kaart kunnen brengen welke van deze kandidaten aansluiten bij jullie wensen.

3. Jobboards
Naast het grote bereik dat wij hebben met de vacaturesites, schrijven onze consultants ook een op maat geschreven vacature. Zij zijn hierin getraind en weten ook wat de doelgroep interessant vind.
Als onze consultants weten wat jij zoekt dan kunnen zij de voor jouw geschreven vacature koppelen aan de vacaturesites die populair zijn bij de juiste doelgroep. Wij staan in contact met 80 vacaturesites. Deze vacaturesites variëren van de grote vacature banken tot aan de gespecialiseerde IT vacaturesites.

Candidate approach fase

4. Candidate Qualification 
De kandidaten die wij hebben geselecteerd uit de “job approach fase” worden uitvoerig gekwalificeerd. Hierin worden alle hard en soft skills besproken. Daarnaast kijken wij ook of de ambities van de kandidaat aansluiten bij wat jullie zoeken. Mocht dit allemaal aansluiten dan hebben wij een match.

5. Match
De kandidaten die aansluiten op jullie vacature en bedrijf brengen wij op de hoogte van jullie vacature. Wij nemen dan met hen uitvoerig door wat wij hebben besproken tijdens de job kwalificatie. Dit is de laatste stap voor wij jullie opnieuw betrekken in het proces

6. Hire
De kandidaten die enthousiast zijn over de vacature , stellen wij aan je voor. Natuurlijk bepaal jij welke kandidaten jullie willen uitnodigen voor een kennismaking en met deze kandidaten starten wij dan ook het sollicitatieproces. Wij zullen gedurende het proces dan ook alles begeleiden; van het eerste gesprek tot het moment dat wij jullie mogen feliciteren met een nieuwe collega.